Hästar vi inte längre har kvar i Teamet

Alla hästar man har i stallet genom åren har en betydelse för Teamet. Här får ni ta del av ett par av dem som Niklas tagit upp till Internationell 3***

IMG_1628.JPG

Phantasie

Sto född 2010

e: Wladimir- Kaliber

Phantasie kom till Niklas efter en talangjakt på fälttävlanshästar på Eketorp. Arrangerat av familjen Lidbeck. Niklas gillade henne och det bestämdes att hon skulle stanna på prov ett par veckor.

Samarbetet utvecklades och Phantasie var kvar i nästan tre år. Hösten 2016 såldes hon som dressyrhäst. Hon hade då vinster eller placeringar i nästan varje fälttävlansstart hon gjort tillsammans med Niklas, men det va i dressyren hon gjorde sig om bäst och därför önskar vi hennes nya ägare Therese ett stort lycka till med denna fina häst =)

Manne Öved.jpg

Mailman

Jaguar Mail  - Torbolt

Valack född 2008

"Manne" köptes i februari 2013, han va då 5 år och oinriden. Efter ett par år vår ägo har nu en av våra elever köpt denna trevliga häst för vidare satsning inom fälttävlan.

Vi önskar dem ett stort lycka till!!

Lollo Ribban.jpg

Louisiana

 Sto Född: 1999

e. Orien Lautanos u. Wirginia e. World Token xx

 

Lollo som hon kallas kom till Niklas på våren/vintern 2009 för att säljas.

Hon fick ett fint första år hos Niklas och både Niklas och hans dåvarande hästägare Hugo Berch blev allt mer förtjusta i henne, och sommaren 2010 blev "Lollo" Hugos och Niklas.

Lollo vann SM-guld 2009, sin debut på 3*** nivå

Tanken då var att hon skulle bli andrahäst i stallet. Men sommaren 2010 när hon gick World Cupen i Malmö blev hon skadad. En skada som visade sig ta väldigt lång tid att läka. Lollo var borta från tävling resten av det året och även hela 2011.

2012 var hon ute på tävlingsbanorna igen och vann alla hennes starter förutom den första där hon var för vild i dressyren.

Planen för henne 2013 var att gå 3*** igen och förhoppningsvis kvala till EM i Malmö precis som stallkompisarna Mister och Cenna. Lollo startade upp fint under säsongen, men tyvärr höll hon inte för satsningen och under hösten 2013 bestämdes det att hon inte längre skulle behöva gå de stora klasserna igen. 

Vi önskar Lollo lycka till i framtiden och håller tummarna att hon håller för de mindre uppgifterna!

Olivia Chatsworth 2008.jpg

Olivia

Sto född 1997

e: Eighty Eight Keys xx - First Foot xx

Uppfödd och ägd utav Anne Lidbeck. Hon var egentligen tänkt att bli nuvarande förbundskapten Staffan Lidbecks tävlingshäst, men när hon väl var gammal nog för detta, var det dags för hans veterinärstudier att ta vid.

Därför hamnade Olivia istället hos Niklas som sedan red både årgångschampionaten samt Unghäst-VM på henne. Hon va placerad i Saumur CCI***, men drog tyvärr även på sig en skada där som gjorde att hon betäcktes, och året därpå föddes hennes första avkomma Cnut, e: Careful

På hösten 2007 kom hon tillbaka till Niklas, hon tävlades hela 2008 och en bit in på 2009 innan beslutet togs att pensionera henne från de stora tävlingsbanorna.

Olivia var en fantastiskt härlig häst med mycket kvaliteér. Hon vann bla Nordiska Mästerskapet 2005, och hade både vinster och placeringar upp till 2 och 3*** klass. Men hon va en lady, så man fick behandla henne där efter, allt skulle ske på hennes villkor  :)

Idag är det Staffans fru, Lisa Lidbeck som rider och tar hand om Olivia. Det blir mest dressyr, men ibland får vi se henne ute på några lättare fälttävlan och Olivia ser ut att trivas som fisken i vattnet när hon galopperar ut på terrängbanan med Lisa i sadeln. Härligt att se och vi i teamet glädjs åt en härlig pension för en härlig häst!

KC fontän.jpg

Keep Clapping xx

valack född 1996

e: National Zenith xx

 KC som han kallades kom till Niklas för försäljning som 7åring. Han reds en period och köptes sedan tillsammans med familjen Oddshammar för att Niklas skulle fortsätta rida honom.

 

Tillsammans representerade de Sverige vid unghäst VM och några World Cuper innan han 2007 såldes som läromästare till en ryttarina i England.

 

 

 

KC hade en otrolig personlighet och var en fantastiskt kul häst att ha i stallet så det var med blandade känslor han såldes.

 

 

 

Niklas tackar både KC och familjen Oddshammar för ett par lärorika och roliga år tillsammans runt om i Europa.

 

 

 

 

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)